top of page

NEWBORN

Stephanie Blokdijk Newborn fotografie

Meestal wordt je baby slapend in verschillende houdingen gefotografeerd. Dit kan heel puur, de baby naakt en verder niets, maar je kunt ook gebruik maken van verschillende mutsjes, haarbandjes en een aantal pakjes.

De fotosessie kan het beste plaatsvinden tussen de 3e en de 21e dag na de geboorte. Dit omdat een baby dan nog veel slaapt en zich lekker 'opkrult' zoals hij of zij in de baarmoeder ook deed. Voor een newbornsessie kom je bij mij in de studio. Ik kom niet aan huis. Ik heb met regelmaat oudere "newborns" gedaan tot zelf 11 weken. Houd er wel rekening mee dat hoe ouder ze zijn, hoe minder ze slapen en hoe minder ze te poseren zijn.


Omdat ik de baby naakt of alleen in een luier fotografeer is het belangrijk om de kamer goed op te warmen. Voor ons als volwassenen betekent dit dat het bijna onaangenaam warm moet zijn, zodat de baby zich in zijn/haar blootje lekker comfortabel voelt. Trek zelf dus lekker iets luchtigs aan.

De sessie duurt gemiddeld 2 uur, maar houd rekening met maximaal 4 uur, omdat ik het heel belangrijk dat er tijd is om rustig te voeden en te verschonen maar ook om even lekker te knuffelen zodat ze weer heerlijk verder slapen.

Mijn agenda loopt snel vol, reserveer daarom al tijdens je zwangerschap een plekje in de agenda. We maken een voorlopige afspraak tussen de 6e en 21e dag vanaf de uitrekende datum. Mocht je eerder of later bevallen dan hoor ik dit graag zo snel mogelijk zodat we de afspraak aan kunnen passen indien nodig.

bottom of page